نمیدانم چرا فضای موسیقی به دانسینگ و کاباره تبدیل شده است
مانی رهنما نامی آشنا برای علاقمندان موسیقی جدی است. این خواننده و نوازنده و آهنگساز خلاق درباره فضای موسیقی این روزها انتقاداتی دارد. خواننده ترانه پرنده در این خصوص گفت: در کشور ما به دلیل آنکه تهیهکنندگان روی موسیقی «تینیجری» یا جوانپسند سرمایهگذاری میکنند و با خوانندگان چنین آثاری همکاری دارند، خواسته مخاطبان گونههای دیگر موسیقی تامین نمیشود. از طرفی دم و دستگاهی ایجاد شده که فضای موسیقی و روند آن را تحت تاثیر قرار داده است که وجود آن به نفع موسیقی نیست و نمیدانم چه نامی باید بر آن گذاشت؟ مافیا یا کارگزاران هنری یا هر اسم دیگر. متاسفانه هدف اصلی این دوستان هم جوانان هستند و همین موضوع باعث شده به موسیقی رده سنی بالاتر توجهی نکنند و به اشعار پر محتوایی که تفکر برانگیز است، نپردازند. آن افراد بیش از آنکه تفکر مخاطب را به تحرک وا دارند به دنبال آن هستند که خود مخاطبان را به تحرک وا دارند که تاسف برانگیز است. به نظرم رویکرد فعلی سازماندهی شده است و قصد دارند موسیقی فاخر و با کیفیت را تخریب کنند، زیرا نمیخواهند تریبون دیگری هم مشغول سخن گفتن باشد.
مانی رهنما با انتقاد از صداهایی که به سرعت در فضای مجازی معروف میشوند، گفت: در کل دنیا خوانندهای را به رسمیت میشناسند که بتواند به صورت زنده اجرا کند. اگر توجه کنید در اغلب برنامههای استعدادیابی بزرگ دنیا که نمیخواهم از آنها اسمی ببرم، خواننده باید به روی صحنه برود و به صورت زنده بخواند؛ اما در حال حاضر در کشور ما این روال دیده میشود و هستند خوانندگانی که با وجود داشتن طرفداران میلیونی هنوز توان آن را ندارند که به روی صحنه بروند و اجرای زنده داشته باشند. اگر هم بتوانند کیفیت کارشان بسیار پایین است.
وی افزود: متاسفانه به تازگی طبعی در میان مردم و جوانان افتاده که تصور میکنند خوانندگان با وجود نداشتن صدای مناسب درآمدی میلیاردی دارند. برخی از آنها به من میگویند فلان خواننده صدا ندارد، اما درآمدش خوب است و معروف است و مگر ما چه کم داریم که نمیتوانیم مانند آنها باشیم و بهتر از آنها فعالیت کنیم. متاسفانه هنرجویان با چنین دیدگاهی، فعالیت در زمینه موسیقی را آغاز میکنند و ضربه اصلی این تصورات اشتباه به خودمان و به موسیقی وارد میشود.
مانی رهنما درباره بازار موسیقی و دلالان نشر موسیقی به ایلنا گفت: تعداد تهیهکنندگانی که در زمینه برگزاری کنسرت فعالند بیش از چهار، پنج نفر نیستند که خوب کار میکنند، اما متاسفانه فعالیت آنها محدود به یک نسل است. اتفاقأ چندی پیش یکی از وکلای تهیهکنندگان موسیقی را دیدم و به او گفتم در حال حاضر با کسی قرارداد ندارم و به آن وکیل گفتم در سبد موسیقی فلان شرکت آیا فقط باید خوانندگان جوان پسند باشند و فقط موزیک شش و هشت تولید کنند؟ نمیدانم چرا فضای موسیقی به دانسینگ و کاباره تبدیل شده است، یعنی زمانی که شما به کنسرت میروید با موسیقی کابارهای مواجهید و آهنگهای این چنینی میشنوید، البته مطمئنا در میان هنرمندان عرصه موسیقی افرادی هستند که کار با ارزش تولید میکنند و به همکارانم جسارت نمیکنم. جالب آنکه همه اینها برعکس آن چیزی است که مسئولان و ارشاد خواهان آن هستند. در این فضا من و همکارانم که آثار بامحتوا تولید میکنیم به سختی روزگار میگذرانیم و با آنکه گرفتاریهای مالی داریم هنرجویان اشتباه را نمیپذیریم و پول اضافهای از آنها نمیگیریم و دوست نداریم چنین اتفاقاتی بیفتد. بحث من این است که چرا به این وضع خاتمه نمیدهند، زیرا دیگر نتیجه خوبی ندارد و جواب نمیدهد.
مانی رهنما در ادامه گفت: چندی پیش سراغ یکی از تهیهکنندگان عزیزی که اتفاقا احترام زیادی برایشان قائلم رفتم و آلبوم جدیدم را به ایشان دادم و چند هنرجوی خوشصدا را به ایشان معرفی کردم و گفتم این هنرمندان جوان هستند و صدای خوبی دارند و چند سال است در زمینه موسیقی فعالند از شما میخواهم که از آنها حمایت کنید. ایشان گفتند نه، این دوستان باید اول چند اثر تولید و منتشر کنند و هر زمان که کارشان گرفت و مطرح شدند پیش من بیایند. من از این پاسخ جا خوردم و گفتم پس از طی این روند آن هنرجویان چه نیازی دارند به شما معرفی شوند و او گفت نیاز دارند زیرا به هر حال باید کنسرت برگزار کنند. خوب در این شرایط من نمیتوانم کنسرت برگزار کنم، زیرا تمام سالنهای تهران تحت اختیار همان چند نفر است و سالنی به من نمیدهند.
افزودن دیدگاه جدید